9. oktoober 2008

Kokkamine sügisandidest




















8. novembril oli meie klassis vahva pärastlõuna. Olime selleks ürituseks valmistunud terve nädala - arutasime, milliseid sügisande keegi saab kodust tuua, panime kokku menüü. Kristel tegi ettepaneku küpsetada porgandikook. Oskar pakkus välja kartulisalati ja õpetaja seenepitsa. Kuna paljud lapsed lubasid kaasa tuua õunu, siis oli kindel ka õunakoogi küpsetamine. Kevin tahtis tuua kirsikompotti ja Ketlin maasikaid. Järelikult tuli meisterdada küpisetort, kuhu vahele pandi nelja sorti moosi.
Kokkamine toimus neljas rühmas. Sirli ja Kevin lõikasid õunakoogi jaoks õunu. Kristel ja Paul-Mark tegid porgandikoogile ettevalmistusi - oli ju vaja porgandid riivida ja munad vahule kloppida, et tainas kokku segada. Küpsisetorti asusid valmistama Helina, Marilin, Ketlin ja Märt. On ju kartulisalati valmistamisega kõige rohkem tööd - koorida kartulid ja tükeldada; koorida munad ja tükeldada; pärast veel lõikuda marineeritud kurgid ja porgandid. Selles rühmas töötasid Oskar, Joonas, Aili, Katriin ja Delis. Sirli toodud maitsvatest kukeseentest tehtud seenepitsa sättis ahju õpetaja.
Küpsetamine, meisterdamine, kartulisalati segamine ja maitsestamine võttis aega veidi üle tunni. Tüdrukud asusid lauda katma, kui ahjust tulid porgandi- ja õunakoogi hurmavad aroomid.
Poisid mikserdasid õunamahlast ja jäätisest kokku jäätisekokteili. Katriini toodud mustasõstramahlast valmis kosutav morss.
Kõik toidud olid väga maitsvad. Lapsed olid innu ja hoolega asja juures ja nautisid isetegemist. Fotodeltki on näha, et meil oli tore üritus.
Suur tänu kõikidele pereemadele, et aitasite ürituse kordaminekule kaasa. Õunu ja pirne saime veel mitu päeva hiljemgi süüa. Õpetaja Anne

Kommentaare ei ole: